Varokaa.

Se jyrää. Ensin ajelehdit valtamerellä, teillä tietymättömillä. Et näe mitään pienestä lautastasi horisonttiin asti. Tyhjää. Paitsi se iänikuinen vesi, jota ei voi edes juoda. Se kuivaa kurkkuasi, samalla kun aurinko paahtaa ihosi. Äkkiä se nousee valtavana edessäsi, kuin vuori. Edellisen näit puolitoista vuotta sitten. Et ensin ymmärrä mitä se tarkoittaa, mikä se on ja miksi se nyt on siinä. Niin, mietit kuumeisesti miksi se on siinä. Miksei se tullut puoli vuotta sitten ? Tai edes kolme kuukautta sitten ?
Ei. Ne liikkuvat parvina. Yksittäisinä niitä näkee todella harvoin, kenties ei koskaan. Ne ryhmittäytyvät, ja liikekannallepano aiheuttaa valtavan aallon. Ne vyöryvät ylitsesi ja miltei hukuttavat sinut. Ne pyörivät ympäriinsä ja koittavat tarrauta sinuun. Saat ravistella niitä jaloistasi ja käsistäsi irti. Toiset haluaisit pitää, toiset vaikuttavat ihan sisäsiisteiltä. Pienen koulutuksen jälkeen niistä voisi tulla täysin mallikelpoisia.
Mutta ei sitäkään. Siinä sähellyksessä sinun pitää nopeasti valita yksi. Joskus teet oikean ratkaisun, joskus toivot, ettet olisi koskaan nähnytkään valitsemaasi saalista. Jotkut aikananasi valitsemista ovat karanneet heti. Toiset pyristelleet muutaman päivän, toiset kestäneet viikkoja, ehkä kuukauden tai kaksi. Lopulta olet aina onnistunut heittämään ne yli laidan. Sitten jäät taas rauhassa odottamaan ja miettimään, milloin tuo aalto iskee uudestaan. Joskus saatat myös laittaa verkkosi veteen, jotta itse huijaisit ne lähellesi. Yleensä se ei kuitenkaan auta, vaan ne liikkuvat minne haluavat ja täysin omaa tahtiaan.
Pah. Mitä ne luulevat olevansa ? Mukavia, vitsikkäitä ja hauskoja ? Komeita ja ihania..? Huoh. Niin kai, pitää se sittenkin tunnnustaa. Ihan hyvä, että niitä on olemassa.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s