Valinta ja siitä saatu palkinto.

Ihminen tekee valintoja joka päivä. Tälläkin hetkellä joku päättää kääntyä lenkillä kaupan ohi oikealle, joku vastaa polvillaan pyytävälle miehelle myöntävästi ja joku päätyy leikkaussaliin lopettaakseen alkavan elämän itsensä takia. Valintoja on erilaisia, jotkut ovat tärkeämpiä kuin toiset. Joka tapauksessa niitä tulisi harkita tarkkaan, vaikuttivatpa ne kuinka mitättömiltä tahansa. Oikealle kääntyminen voi viedä karkkikaupan ohi, ja hyvin alkanut laihdutuskuuri menee pilalle hetkessä.
Eräs hienoimmista valinnoista tehtiin jo yli puoli vuosisataa sitten. Se ei ole kaikkien tiedossa oleva, maailmankuulu tarina, vaan ihmisläheinen pieni hetki tätä maailmaa. Joskus aikoja sitten isäni isoisä palasi jatkosodasta suoraselkäisenä sankarina. Hänen takkinsa rintamustaan koristivat mitä moninaisemmat urhoollisuusmitalit, joista kuka tahansa armeijaintoilija olisi ollu innoissaan. Tuo kyseinen sukulaiseni sattui vain häpeämään ajatustakin siitä, että jostain niin karmeasta kuin sodasta voitiin antaa mitaleita – palkintoja siitä, että on onnistunut tappamaan mahdollisimman monta elävää ja tuntevaa ihmistä. Hän laittoi kiiltävät metallinpalasensa laatikkoon ja harppoi läheiselle pellolle. Siellä se laatikko on luultavasti vieläkin, haudattuna syvälle näkymättömiin.
Toivoisin pystyväni tekemään yhtä jaloja päätöksiä. Kun illalla painan pääni alas ja ummistan silmäni, toivon ettei minun tarivitsisi pyytää itseltäni anteeksi elettyä päivää. Siitä seuraa vain jatkuva huonon omantunnon kierre ja paha olo. Koska olen itselleni rehellinen, ja vaikka olen päättänyt ettei elämää kaduta, voin tunnustaa, että joitain päiviä sitä vain haluaisi pyyhkiä pois muistista. Olen tehnyt valintoja, jotka ovat johtaneet vain huonoihin asioihin. Mutta toivon, että olen tehnyt omat mitallinkuoppaamiseni, jotta joku voisi tuntea ylpeyttä myös minusta.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s