Piikkejä ja loukkauksia.

Tänään on naistenpäivä. Aamulla herätessäni naamani eteen tungettiin ensimmäisenä ruusu ja toivotettiin hyvät naistenpäivät. Pidin kukkaa hetken kädessäni, lausuin kiitokset ja painoin pääni takaisin tyynyyn tyytyväisenä aamun alkuun. Myöhemmin keittiössä istuessani katselin lahjaani tarkemmin ja vaivuin jälleen typeriin arkipäivän filosofisiin mietelmiini.
 
Ruusussa oli muutama iso piikki ja paljon pienempiä, juuri ja juuri havaittavissa olevia piikkejä. Kuvittelin minimaalisen muurahaisen kömpimään ruusun vartta ylös, tuskalla ja vaivalla. Ensin se väistää ne suuret piikit vaivatta, se näkee ne kaukaa ja osaa väistää ne vailla suurempia aatoksia. Sen jälkeen se kohtaa hetken tasamaastoa, kunnes astuu pienien piikkien rosoittamalle maalle. Muurahainen ei välttämättä huomaa niitä helposti, se kompastelee ja ruhjoutuu matkan varrella, nousten kuitenkin yhä ylemmäs. Se saattaa myös pudota, mutta jos se pääsee perille, se voi olla ylpeä itsestään, se on selvinnyt elämästään kunnialla.
 
Miksi se on niin totta, että kun yrität olla kiltti, huomaatkin vain loukkaavasi ihmisiä yhä pahemmin ? Haluaa auttaa toista ja kertoa, että maailma on hyvä paikka, mutta huomaakin lipsauttavansa jotain ylimaallisen typerää ja joskus jopa sellaisia asioita, jotka satuttavat toista entistä syvemmälle. Leppoisa tunnelma muuttuu äkkiä jäätäväksi hiljaisuudeksi, eikä sen jälkeen tunnu enää löytyvän sanoja, osapuolet vain kääntävät toisilleen selkänsä ja kävelevät kumpikin omaan suuntaansa. Ja molemmilla on yhtä huono olla. Miksei niitä pieniä ruusun piikkejä voi nähdä etukäteen ?
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s