Päivän aihe

Voimme huolehtia toisista, voimme rakastaakin. Avaamme toisille ovia ja lohdutamme ystäviä, kun he surevat. Loppujen lopuksi olemme itsekkyyttä kaikki täynnä. Olemme valmiita uskomattomiin tekoihin vain tyydyttääksemme omat tarpeemme. Muut ihmiset ovat tärkeitä meille, mutta oma hyvinvointi on silti ensimmäisellä sijalla. Jos saisit valita, saako naapurin sairaat vanhukset miljoonapotin, vai saisitko sinä sen täysin omaan käyttöösi.. Jokainen meistä tekee omat päätöksensä, mutta erästä motiivia emme voi ohittaa – itseämme.
 
Ja harvat huomaavat, että aina ei voi ottaa. Sosiaaliset suhteet perustuvat sille, että vuoroin annetaan, vuoroin saadaan jotain takaisin, ehkä otetaan. Toisilla ongelma asian ymmärtämisen suhteen näyttää olevan suurempi kuin toisilla, he haluavat mutta eivät sittenkään. Nykyaikana itsekkyys näkyy myös suhteissa. Halutaan mennä omaan tahtiin, omilla ehdoilla, ja jotkut eivät eivät sittenkään halua mitään. He teeskentelevät niin kauan kuin sen näkevät parhaakseen – minä olen sinulle kohtelias, ainakin siihen asti että saan kaadettua sinut sänkyyni.
 
Mitä saamme kun huomaamme, että itsekkyys on väärin ? Huomaammeko sitä koskaan todella ? Elämä on harvojen ja valittujen ihmisten itsekeskeisten päämäärien summa. Vapaus, valinta ja tasa-arvo ovat illuusio.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s