Kahden sanan välinen valhe

On olemassa kaksi sanaa, joiden kontrasti on toisille hyvin ymmärrettävissä. Joissain yhteyksissä niiden erot saattavat pelästyttää, sillä ne paljastavat piilotettuja uskomuksia, toiveita ja periaatteita. Eräänä päivänä sain istua ruokapöydässä hetken hiljaa kuullessani mielestäni väärän sanan lauseessa. Olisin toivonut siihen juuri sitä päinvastaista ilmaisua, mutta en saanut sitä.
 
Kun jotakin tapahtuu joskus, kun saan ylioppilaslakin ja kun löydän itselleni onnen. Tuo pieni sana tuo turvaa, uskoa tulevaisuuteen ja siihen, että kaikki järjestyy. Se kuvastaa uskollisuutta ja pysyvyyttä. Toisaalta se saattaa myös romuttaa kaiken. Kun me erkanemme toisistamme. Kun meillä sitten joskus menee huonosti. Kun-sanan teho ja positiivisuus riippuu ihmisestä itsestään. Pessimisti saa sillä paljon pahaa aikaan, kun maailma kuitenkin menee vain pahempaan suuntaan ja kun minä viimein murenen täydellisesti.
 
Jos joskus vielä kohtaamme, jos kaikki kääntyy parhain päin. Tälläkin sanalla on kaksi merkitystä. Se tuo toivoa, sillä voi rakentaa uusia maailmoja ja monia vaihtoehtoja tulevasta. Jos tekisin näin, siitä seuraisi jotain hyvää. Se kuvastaa myös tosin epävarmuutta ja pelkoa todellisesta maailmasta. Ujo ihminen saattaa hukkua jossittelun mereen, eikä tee koskaan mitään oikeasti. Ihminen, jolla on tapana katua jokaista tekoaan ja jäädä murehtimaan menneisyyttä saa jossittelulla monta murhetta aikaiseksi. Itsesyytöksistä kehittyy ympyrä, josta ei pääse pois. Aina tulee uusi jos.
 
Jos on haavemaailma, siellä aurinko paistaa aina niin haluttaessa, kun taas on todellisuuden kylmät ja kovat kasvot. Nämä sanat paljastavat ihmisten piilossa pidettävät ajatukset. Usko huomiseen, viha eilistä kohtaan.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s