Kaikki ne pedot unistani.

Kaikki se pinnallisuus ja teetetyt aatteet. Suolavesipussit tisseinä ja myrkkyä huulina. Kuka halusi maailmasta tällaisen ? Se pieni joukko, joka sisäsiittoisena alkoi leviämään ja kansoittivat maan. Jumala katsoi avuttomana vieressä, kun hyvyys ja aitous teurastettiin suolten roiskuessa. Ei auttanut tulvat, ei auttanut vitsaukset. Ne selvisivät, vaikkakin traumaattisin muistoin, kun elämä ei ollutkaan kaunista aina.
 
Heräsimme eräs aamu ystäväni kanssa katsomaan televisiosta nuoria naisia, suoraan sanottuna bimboja, jotka juoksivat Manhattanilla sinne tänne kysyen: "Miten pääsemme New Yorkiin ?" Toiset yhtyivät kummasteleviin katseisiin, toiset taas päästivät kasvoilleen ilmeen, joka kertoi tyrmistyksestä. Tällaisia ihmisiähän me haluamme kaikki olla, tämä on sen yhteiskunnan muotin tulos. Tyhmiä tyttöjä, kauniita tyttöjä. Pärjääviä poikia, komeita poikia. Nuoria ja vetreitä, vanhat lakaistaan luukusta ulos. Mihin ne menee, johonki vanhustenvammalaitokseen vissiin, niinku.
 
Missä on omalaatuisuus, erilainen kauneus ja periaatteet, jotka lähtevät omasta itsestä, ei siitä että on niin helvetin cool olla puidenhalaaja. Kaikki se tukahdutetaan jo lapsena, nuorena, aikuisena, kun muita ei kiinnosta. Minäkin olen monet kerrat yrittänyt nousta ruokapöydässä seisomaan ja julistamaan yhteiskunnan virheistä, siitä miten meitä kohdellaan kaltoin. Mutta innostus vain valahtaa takaisin nollatasoon, kun kenenkään läsnäolijoiden ilme ei värähdä, sanallakaan ei vastata huutooni. Sama kuin puhuisi yksin omassa huoneessaan. Kunnia niille, jotka pystyvät pitämään kantansa. Kannustusta niille, jotka säilyttävät liekin elossa ja uskovat vakaumiksiinsa.
 
"Älä minulta kysy, olen vain tyttö. Ihihi-hihih-hih." "Hei, mennään ostamaan meikkejä, jotta pojat pitäisivät meistä !"
Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Kaikki ne pedot unistani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s