Joululahjaksi toivoin

Mitä toivoo, mitä saa. Sehä on se lapsille tunnusomainen joulun katastrofi-kuvitelma. Listaan on kirjattu barbiet ja sähköautoradat, mutta iltaisin kuvitellaan miten ikävä joulusta tulee jos niitä ei saa. Joulukuusen alla on pehmeää ja pehmeämpää pakettia aseteltu riviin ja se yksi kova ja kiliseva lahja meneekin isille. Tai mikä vielä pahempaa, lahjoja ei olisi ollenkaan. Risuja olisi vain aseteltu portin pieleen, hyvää joulua tuhmille vaan. Matearilistisia pikkulapsia, mutta ei kai sitä poikkeusta löydy. Jotkut sisäiset lapset pelkäävät yli neljäkymppisinäkin vielä niitä pehmeitä paketteja…. ”Ei huolta isä, kuusen alla näyttää olevan yksi kova paketti sinulle.”
Lahjojen pelko, kuinka turhaa se onkaan, mitä väliä jos joku ei osannukaan ostaa lempikonvehtejasi ? Niin, mitäs tuosta. Minä onnekas kun sain tänä vuonna kaikkea kivaa ja mukavaa, joka sai joidenkin lahjojen kohdalla hymyni tsiljoonakertaistumaan kun katsoin niitä.
– Uusi matkapuhelin – Eipä tarvinnut tätä ostaakaan itse, vaikka ennen joulua pari viikkoa olin kuumeisesti miettinyt miten saan säästettyä rahaa uuteen ja toimivaan kapulaan, kun vanhan kanssa puhelut katkesivat ja näppäimet eivät totelleet.
– Seinäkello – Juuri sellainen kuin toivoin ! Toisaalta olin itse käynyt sen näyttämässä äidille sekä isälle, että sellaisen haluan ja sitä tarvitsen.
– Rannekello – Sama juttu pikkusiskon kanssa kuin viime vuonna, hän antaa rahaa ja minä ostan itselleni lahjan. Tietysti jouluaattona täytyy ihmetellä ja olla yllättyneen näköinen, miten Katja onnistuikin ostamaan juuri sitä mitä toivoin.
– Muumi-muki – Malli rakkaus. Ihana.
– Suklaata – mikäs sen parempaa, jouluna saa ja pitääkin syödä, nam nam.
– Viivi ja Wagner, parisuhteellisuusteoria – kirja – Luin tämän ensimmäisenä iltana. Jos oveni takana joku olisi kuunnellut, hän olisi saanut todistaa mielipuolisia naurukohtauksia sivujen välissä.
– Nalle Puh – kirja – Muminoita, hyminöitä, lauluja.. Juuri sellaisia kummallisia filosofioita, joita itsekin harrastan.
– Jonkun kirjoittama Sutten valtakunta – kirja – Ihan totta, tämä on hyvä kirja, luen sitä tällä hetkellä, mutta en vain muista sitä ranskalaista omituista nimeä !
– Stereot – Nyt saan jälleen kuunnella kunnolla musiikkia, jota niin rakastan. Edellinen soitin soitti voimakkuudeltaan arvoituksellisella tavalla kappaleita. Yleensä liian hiljaa, jos löit laitetta kerran, musiikki koveni, kaksi kertaa, se taas ehkä hiljeni…
– Pyyhkeitä, astioita, lakanoita – Kaikenlaista tulevaan kotiin, kiitos.
– Valokuva minusta ja herrastani. Oi voi ja toinen samanlainen vanhemmilleni, ja nyt se on kunniapaikalla olohuoneessa.
– Rahhaa – Ei kommentoitavaa, kiitos.
– Led-valokuusi – Mielenkiintoinen, jotenkin osasinkin odottaa jotain tällaista henkilöltä, jolta tämän sain.
– Astioita – Juuri sitä sarjaa mitä keräänkin. Keräykseni tämänhetkisen tilanteen perusteella tosin voin syödä ja juoda kahvia ainoastaan yhden henkilön kanssa kerrallaan.
– Digi-boksi – Edellinen kosahti, mäsähti, hajosi. Ja yllättäen pikkusiskoni käsissä..
Näitä minä toivoinkin, vaikka en tänä jouluna mitään oikeasti toivonutkaan. Silti läheiseni tiesivät juuri mitä haluan. Ja kyllä, en ole jaksanut kirjoittaa pitkään aikaan, siksi tämäkin tulee vähän myöhässä. Hyvää joulua kaikille – taas ensi vuonna !
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s