Syys-a-la-ku-loi-suus

Illat pimenevät. Tuuli saa mukaansa kylmän henkäyksen. Aurinko on kuin vain koriste taivaalla, ei enää lämpöä. Lehdet alkaa putoilemaan puista. Tässä vaiheessa vuotta tekisi niin mieli lähteä uimaan, ottamaan aurinkoa ja grillailemaan pikku vaatehepenissä mökille, ihan vain näyttääkseen luontoäidille, että minä pystyn siihen ! Eikä hän voi estää minua ! Mutta kyllä hän estää, sitten tulen kipeäksi ja alkaa jokavuotinen syysalakuloisuus.

Koskaan en ole liiemmin nauttinut syksystä. En ole myöskään kironnut sitä alimpaan helvettiin, mutta jotenkin minua alkaa aina väsyttämään tähän vuodenaikaan. Se ainainen väsymys ja pimeä, yyh. Päivät lyhenevät koko ajan, mutta tekemistä on aivan yhtä paljon kuin eilenkin. Tämä yhtälö on aivan mahdoton ! Miten kukaan voi tehdä samat asiat samassa ajassa, kun pari tuntia ennempää tulee jo tunne, että pitäisi olla nukkumassa. Sitten, kun ensilumi laskeutuu maahan ja suo jonkinnäköisen valon tulon takaisin, voin huokaista helpotuksesta. Mutta pelkkä se musta, mutainen maa vielä marraskuun lopullakin. Mikään ei tuo valoa, se ei heijastu mistään… Pelkkä pimeys. Voisinpa käydä aina syysunille. Herätä sitten sen ensilumen aikoihin.

Plus nyt minut on vallannut jälleen se sama vainoharhaisuus, joka seuraa minua aina silloin tällöin. Se, että kaikki puhuvat minusta. Kun kaksi työkaveria kääntyvät toisiinsa päin ja jättävät minut tilittämään kassaa selkiensä taakse… Voin kuulla keskustelun omilla korvillani: Niinaa epäillään varkaaksi, tänään on yllätystarkastus ihan hänen vuokseen. Toinen vastaa: Voi kamaa, minä tiesin tämän ! Tiesin !

Tottakai minä tiedän, ettei eilenkään se jutustelu mennyt näin, mutta kuka estää kuvittelemasta ?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s