Ennen iltaa ajattalin kerran.

Viimeisiä kuukausia kotona vietellessä sitä tulee ajatelleeksi kaikenlaista ja harkinneeksi kaikenlaista, mitä menneisyydessäkin on tapahtunut. Mitä tulen kaipaamaan eniten ? Hiljaisia, yhteisiä iltoja television Täydellisten Naisten seurassa, kun jokainen vuoron perään huutelemme ruudulle kommentteja ? Kun ruokapöydässä sinun tarvitsee vain sanoa yksi sana, kun kaikki jo nauravat ? Tietoisuutta siitä, että neljätoista rappusta alempana on tuki ja turva, johon voi aina luottaa ? Täytyy myöntää, että tulevaisuus pelottaa joinakin iltoina suunnattomasti. Tuntuu, ettei mitään paikkaa voi tämän jälkeen enää niin aidosti kutsua kodiksi. Hyvä on, saatan nyt kuullostaa lapselliselta, mutta näin vain on. Pelottaa.Olen jo viikon kärsinyt mahakivuista, ja kun tänään pääsin kummitätini syntymäpäiviltä kotiin, käperryin tuskaisana suoraan peittojen alle. Kohta kuulin rappujen narinaa, ja oveeni koputettiin. Isäni astui ovesta sisään lohduttamaan.

Olen luonut elämäni varrella jonkin pelokkaan kunnioitus -suhteen isääni. Enkä nyt tarkoita, että hän olisi kertaakaan lyönyt minua, mutta hyvin pienestä tytöstä korotettu ääni ja suuren isähahmon varjo raivoisana kannoilla tuntui joskus – noh, pelottavalta. Enkä tarkoita, että hän ei olisi kasvattanut meitä oikein, sillä olen hyvin tyytyväinen, että meille on siskoni kanssa näytetty kaapin paikka heti lapsesta lähtien. Joskus vain kun oli rikkonut sääntöjä, sitä pelotti odottaa tuomiota ja raivoa, joka syntyisi rikkinäisestä videolaitteesta.

Silti, meillä on hetkemme. Kun siis tänään isäni istui lattialla seurassani katsomassa amerikkalaisten teinien hömppäsarjaa ja nauroimme yhdessä niin arvattaville juonenkäänteille, tunsin oikean kodin lämmön taas sisälläni – ja se on hylättävä parin kuukauden päästä. Minua pelottaa, mutta luulen, että voin itsekin rakentaa joskus edes lähelle yhtä onnellisen kodin. Minä toivon niin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s