Sääli ja häpeä

Päivää. Otettaisiinko se kortti myös ? Kiitoksia. Tuosta noin. Mites herran kissat jaksavat tänään ? Vai niin, hahhah. Selvä selvä. Kuusikymmentäkaksi ja kahdeksankymmentä, kiitos. Olkaa hyvä.
 
Siis anteeksi. Ilmeisesti minun tulisi hävetä ja näyttää lyödyltä, kun teen työtäni. Siinä on ilmeisesti jotain niin paljon pielessä, että minun pitäisi ottaa asiakkaita vastaan punastellen ja anteeksipyydellen, voi voi, että olenkin joutunut tähän. Niinkö ? Saanko sanoa, että mielessäni kuohui erittäin pahasti, kun eräs päivä pari poikaa käveli kassani kautta ja alkoivat pakatessaan puhua ”muka huolimattomasti vähän liian kovaa”, että kolme vuotta lukiota ihan turhaan plää plää plää ja sitten tulevaisuus onkin Euromarketin kassalla. Samassa mieleeni muistui toinen hermoja raapinut keskustelupalstan jutustelu, jossa kysyttiin minkä ammatin harjoittajia säälii salaa. Vastauksena oli miltei joka kerran siivooja ja kassaneiti.
 
Ei minua tarvitse sääliä, samaa mieltä ovat varmaan myös muut työkaverini. Myötähäpeän tunteet voi minun mielestäni jättää täysin vaikka erakoituneiden työttömien, juoppojen ja narkkarien kohdalle, heidän kohdalleen, jotka ovat vapaaehtoisesti hukanneet elämänsä. Mutta älkää hyvät ihmiset tulko minulle sanomaan, että minä menetän liikaa elämästäni tehden työtä, josta pidän. Työkaverinikin ovat mukavia, asiakkaatkin melko usein ja saan kyllä enemmän kuin neljä euroa tunnilta työstäni. Miksi minusta siis tuntuu, että aina kun esimerkiksi vanha koulukaveri (joka voi olla yliopistossa tai muualla opiskelemassa tai sitten jotenkin muka paremmassa työssä) joudun selittelemään armoa anellen, miksi istun siinä missä istun ?
 
Lopettakaa sääliminen. Minä säälin teitä, sillä ette ymmärrä, että jokaiseen työhön tarvitaan tekijä. En minäkään sääli niitä siivoojia, vaikka en itse sellaista työtä suostuisikaan tekemään. Itse asiassa kunnioitan heitä, että he jaksavat sitä vuodesta toiseen – paskaisia lattioita ja roskisten tyhjennyksiä.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s