Juhla valehtelijoillle

Pidetään juhlat. Pukeudutaan koreasti ja kerrotaan vitsejä, juoruja ja seremoniallisia latteuksia. Tanssitaan yömyöhään, serpentiinit kaulassa ja musiikki kovalla. Nauretaan, hymyillään, ollaan salaperäisiä, ollaan juhlatuulella. Mutta muista, älä laske naamiotasi. Säästetään yllätykset loppuhuipennukseksi.
Elämä on kuin naamiaiset. Jokaisella on illan aikana monia rooleja, saa esittää ketä haluaa, vaikka seura tietysti muokkaa sanomisiasi. Käydään läpi monia kiinnostavia keskusteluja, mielipiteitä voi vaihtaa joka kerran kun puhut eri ihmisen kanssa. Ensin voi kannattaa vastustusta ja seuraavana lyödä koko erimielisten harakoiden joukon lyttyyn.
Kello lyö kaksitoista. Viimeisellä lyönnillä valmistaudutaan laskemaan naamarit, jotka ovat verhonneet todelliset kasvomme koko illan ajan. Jännitys tiivistyy, illan aikana  toisiinsa ihastuneet katsovat toisiaan intohimoisesti. Ystävät nauravat piirissä ja odottavat tulevaa hetkeä. Pidätetään hengitystä, kun se kaikki tapahtuu.
Koskaan ei voi kunnolla tietää, kuka toinen on. Mikä toinen on. Voi vain arvuutella ja luottaa omaan arvostelukykyynsä. Mutta mitä jos kerta toisensa jälkeen on liian sinisilmäinen ? Silloin naamiomies voi tulla ja kaapata sinut tuosta noin vain, joka kerralla se on hänelle yhtä helppoa, sillä hän osaa näytellä. Sama prinsessaksi pukeutunut ystävätär kantaa jälleen puukkoa taskussa valmiina iskemään sen selkääsi, heti kun sen hänelle käännät. Kaikki ovat petokselle alttiita, kaikki voivat harrastaa tuota pientä näytelmää. Naamiaisissa kun voi leikkiä ketä haluaa.
Naamiot poistuvat. Kuuluu kauhun kirkaisuja, pelkoa, hysteriaa on kaikkialla. Pettymystä. Asiat eivät olekaan niin kuin ne vielä äsken olivat. Salaisuudet paljastuivat, petokset paljastuivat tuossa pienessä hetkessä.
Kunpa vain voisi nähdä toisen naamion taakse, kunpa saisi käsiinsä totuuden ennen kuin on liian myöhäistä. Olispia elämässäkin tietyt väliajat, jolloin esitykset poistettaisiin, ja saisi nähdä kaiken paljaana, totuudenmukaisena.
Pidetään siis juhlat. Kaikki ovat tervetulleita! Juhlissa ei ole sääntöjä!
(Ja punainen surma häälyi kaiken yllä.)
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s