Kerro, kerro kuvastin

Peilin edessä ihminen yrittää aina huijata itseään. Aamuisin pesen mieluummin ensin kasvot ja harjaan hiukset ennen kuin vilkaisen itseäni. En ehkä ole valmis myöntämään itselleni, että yön jälkeen ihmisnaamioni on hiukan rutussa, eivätkä silmäpussini ole aina piilossa sormia napsauttamalla. Baari-iltoina peiliin tuijottaessa sitä iskee itselleen silmää, hymyilee silmillään ja suipistaa suutaan. Kun huomaa näyttävänsä edes siedettävältä, niin itseluottamus kasvaa.Kai se on luokiteltavissa jonkinlaiseksi itsepetokseksi, kun lommottaa poskiaan kapeampien kasvojen haaveissa. Kun näkee itsensä aina lommoposkisena suunsuipistelijana, oma kuva pään sisällä säilyy sellaisena, josta on haaveillut. Tuskin kukaan irvistelee ja leikkii hamsteria itseään peilaillessa, ainakaan kukaan naisista. Peilin edessä yritetään näyttää mahdollisimman nätiltä, eikä yritetä rumentaa ennestään itsetunnon riekaloimaa pärstää.

Oma kuva pään sisällä on siis tietynlainen. Sitten saattaa tulla joku vastaan ja sanoa ohimennen, että kun sinulla on tuollainen pyöreä naama. Se voi olla tottakin, mutta sitä ei halua uskoa. Sen yrittää työntää pois mielestään, mutta kun kerran joku on tuonut asian ilmi, ei sitä saa enää niin helposti piilotettua. Yhtäkkiä kuvassa tuijottaa se pullaposkinen marsu, jota on aina pelännyt.

Kun katsoo peiliin, ei koskaan haluaisi nähdä siellä mitään rumaa. Vielä vähemmän haluaisi sieltä katsovan takaisin murhaajan, raiskaajan, petturin, hirviön tai valehtelijan. Mutta mitä tapahtuu, jos joku sanoo sinun olevan hirviö? Vaikka kuinka on kuvitellut itsestään parempaa kaikki nämä vuodet, joku sanoo sen ääneen: Et ole pyhimys. Särkyykö silloin omakuva pieniksi palasiksi, katsooko sinua seuraavana aamuna kuvajaisesta sellainen petturi, josta et voi enää pitää? Hyljeksitkö sitten itseäsi? Vai yritätkö aloittaa minuuden rakentamisen alusta, sisällyttäen siihen hyväksynnän siitä, että olet jotain mitä et haluaisi?

Kerro, kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s