Synti

Olen aina ihmetellyt, mistä kumpuaa tämä ihmisen suunnaton tarve haluta asioita. Onko se jäänne jostain kivikaudelta, kun meillä ei ollut lähes mitään muuta kuin lannevaatteet päällämme ja koko maailma oli täynnä paranneltavia asioita? Vai onko kaiken turhan ja vähemmän turhan haluaminen kehittynyt vasta vuosisatojen saatossa, kun ihminen pystyi kuvittelemaan yhä enemmän erilaisia asioita, joita saattaisi maailmassa olla?

Haluamista on erilaista. On sitä halua, joka on elintärkeää elimistöllemme. Haluamme juomaa, haluamme ruokaa, haluamme raitista ilmaa ja lämpöä. On myös olemassa pelottavia haluja. Toiset haluavat kipua, toiset haluavat aiheuttaa sitä muille. Jotkut haluavat tappaa, tuhota ja pilata asioita ja ihmisiä. Haluta voi tietysti myös hyödyllisiä asioita, kuten parannuskeinoja erilaisiin tauteihin, maailmanrauhaa tai inhimillisiä elinolosuhteita kaikille.

Mutta ne asiat, jotka saavat minut eniten miettimään asioita omallakin kohdalla, on turhien asioiden haluaminen. Ylimääräisten, turhanpäiväisten, menetettyjen tai jollain tapaa kiellettyjen asioiden haluaminen. Kun kaikki on elämässä ihan hyvin, miksi pitää haluta lisää?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s