Riitasointuja

Välillä sitä avaa radion ja kuuntelee selostuksia ja vanhoja tuttuja biisejä, joita on kanavalla renkutettu jo viimeiset pari kuukautta.Välillä sitä ei edes oikeastaan kuuntele, kunhan laittaa radion auki pelkästä tottumuksesta, jotta olisi jonkinlaista ääntä ympärillä, eikä tarvitsisi istua yksiössä täydessä hiljaisuudessa. Sitten on niitä kertoja, kun melkein pelästyy tuttujen laulujen sanoista. Jos niitä ei ole ennen kuunnellut kunnolla, saattaa huomata äkkiä, miten sanat osuvat omaan elämään ihan täydellisesti, kuin joku olisi tehnyt biisin ja sanoittanut sen täsmälleen sinun kokemustesi mukaisesti.

Tottakai ne laulut on sitten tehty juuri niistä muistoista, jotka yrittää hukuttaa jonnekin oman mielensä viimeisen komeron nurkkaan. Ja tottakai ne sanat osuvat täsmälleen noihin herkimpiin hetkiin ja palauttavat ne täydellisinä elokuvina pyörimään ajatuksiin. Useimmiten vielä ne haavoittavimmat kohdat jäävät pyörimään mieleen uudestaan ja uudestaan, aivan kuin levy olisi jäänyt junnaamaan samaan kohtaan.

Törmäsin yhteen tällaiseen kappaleeseen tässä pari päivää sitten. Jäin vain hiljaa kuuntelemaan, vaivuin jonkinlaiseen hämmentyneeseen transsiin. Nyt epäilen jotakuta varkaudesta, minun muistojeni varastamisesta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s