Matikkapää

Mitä jos elämää voisi miettiä matematiikan kautta yhtälönä? Siinä olisi monia tekijöitä, eriasteisia ongelmakohtia ja muuttujia, joita summataan, jaetaan ja kerrotaan. Jokaisen elämästä voisi tehdä omanlaisensa yhtälön ja jokaiselta löytyisi omat tekijänsä ratkaistavaksi. Koti + (tulot – velat) + hyvä ammatti = onnellisuus + ihana elämä.

Ja jos elämä olisi yksi suuri yhtälö, olisi tuolla yhtälöllä tietenkin jonkinlainen ratkaisu, lopputulos. Yhtäsuuruusmerkin oikealle puolelle toivoo jotain tiettyä lukua, onnenlukua, haaveilee siitä, että oman elämän osatekijät johtaisivat oikeaan tulokseen. Onnistuneen ratkaisun löydettyään voisi onnitella itseään ja juhlistaa omaa nerokkuuttaan. Toisaalta samalla tavalla voisi huomata itsensä keskellä tilannetta, jossa oma yhtälö onkin matematiikan sanoin sanottuna identtisesti epätosi. Kaikki haalitut tekijät ja muuttujat johtaisivat tulokseen, jossa yhtälön oikealle puolelle asetettu tavoite ei toteudu millään arvoilla.

Voisiko elämänsä siis jakaa noihin osatekijöihin? Pikkuseikkoihin, joilla on omat merkityksensä yhtälön kannalta? Jos pystyisi ajattelemaan asioita rationaalisesti pelkkinä numeroina ja kirjaimina, löytyisikö ratkaisu helpommin? Elämän voisi jaotella tekijöihin, joilla on omat kategoriat, ja poistaa sitten yhtälöstä ne osat, jotka ovat mahdollisen ratkaisun esteenä. Tai jos osaisi myös eritellä onnellisuuteen johtavat asiat, osaisiko niitä sitten  lisätä yhtälöön?

2x + 3 = 0

Vai onko? Leikkaako yhtälöni missään pisteessä x-akselia täydellisen elämän puolelle?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s