Ei se haittaa

Ihmisten pitäisi kehua toisiaan useammin. Olemme mielestäni melko huonoja sekä antamaan että vastaanottamaan kehuja, mutta ehkä tällä tavalla näkee kauneuden hiukan omituisimmissakin lauseissa. Minulle on viimeisen vuoden aikanta jäänyt mieleen muutamakin hiukan erikoinen kohteliaisuus, jotka saavat myöhemmin aina hymyn huulilleni.

o Olin itkenyt varmasti kaksi päivää putkeen erään ihmisen menetystä, piehtaroinut sängyssä velloen surussani ja niistänyt nenääni tuhat kertaa. Kun sitten nousin sängyn pohjalta viimein ylös, sain kuulla sellaisella rakkaudella sanotut sanat, että vaikka tiesin niiden olevan valhetta, ne lämmittivät silti mieltäni: Olet aina todella kaunis.

o Eräs kaverini yritti kai määritellä minusta jotain. Hän horjui sanoissaan, mutta lopputuloksena ilmoille lennähti jonkinlainen kehunomainen lausahdus: Niina, et ole mikään Miss Suomi ja mie tiedän paljon kauniimpiakin tyttöjä, mutta jokin siussa vain on.

o Vietimme kesällä syntymäpäiviäni. Jos olette lukeneet blogiani pidempään, tiedättekin niistä jotakin. Ne alkoivat ajoissa päivällä ja loppuivat vasta seuraavan päivän aamunsarastukseen, kun enää kaksi taistelijaa olivat hereillä, minä ja eräs ystävistäni. Minua naurattaa aina kun mietin keskusteluamme, sillä siinä on jonkinlaisella tahattomalla lämmöllä lausuttu kohteliaisuus, joka ei itse asiassa kohteliaisuutta ole koskaan nähnytkään. Silti se muistuu aina mieleeni puhuttaessa tästä aiheesta:
Minä: Voi hitto, anteeksi kauheasti, mutta nyt olen varmasti tosi ryypätyn näköinen nainen.
Ystäväni: Ei se haittaa.

Ehkä tosiaan on hyvä, ettei liian suoria kohteliaisuuksia jaeta joka päivä, niin tällaiset hullunkuriset tilanteet jäävät paremmin mieleen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s