Pakkomielle

Kuka koskaan on keksinyt elokuviin takakansien tekstit? Tai kuka on keksinyt tämän idean, että jokaisesta elokuvasta täytyy tietää jotain, ennen kuin sitä alkaa katsoa? Juonitiivistelmä, tuo ikävä kirosana, joka on ehkä mielestäni pilannut filmien taian jollain tavalla.

Yritin jossain vaiheessa valita Makuunista filmit kääntämättä takakantta esiin. Yritin säilyttää jonkinlaisen mystisyyden, ja löytää jonkinlaisen uuden näkökulman tarinaan, kun en tietäisi mitään juonesta. Kestin uutta strategiaani ehkä pari kuukautta, mutta sitten sorruin taas lukemaan.

Tapa lukea leffasta etukäteen on sinänsä täysin käsittämätön. Tekstin kirjoittanut henkilö ei ole kuitenkaan ollut missään tekemisissä elokuvan tekemisen kanssa, joten mielenkiintoisesti asetellut kuvaelmat eivät takaa loistavaa katselukokemusta. Niukkasanainen kirjoituspätkä taas saattaa olla nerokkaan mestariteoksen esittelyteksti. Ja mikä pahinta – joskus takakansi paljastaa jotain sellaista, joka tapahtuu vasta elokuvan lopulla. Niinpä tuon paljastuksen takia sitä saattaa odottaa puolitoista tuntia, koska päähenkilö kuolee. Nyt? Ei vaan nyt? Ei sittenkään vielä, ehkä se tässä kohtauksessa jää auton alle?

Mistä tämä ajatus tuli minulle nyt mieleen? Aloin katsoa televisiota, mutta en pystynyt keskittymään tarinaan, koska digiboksini ei suostu näyttämään mitään ohjelmatietoja. Minun oli pakko saada tietää edes leffan nimi! Niinpä tietokone syliin, Internetiin ja Telkku.comiin lukemaan tietoja.

Miksei elokuvasta voi vain nauttia?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s