Kengät jalkaan ja menoksi

Kaikki on aina helpommin sanottu kuin tehty. Toisten neuvominen on aina helpompaa kuin itse ottaa neuvosta vaari. Ulkopuolisena näkee ongelmat aina paremmin kuin mitä niiden keskellä pyristelevä ihminen itse. Mutta voisiko se vaari joskus pitää ne sanansa omana tietonaan ja tehdä itse niin kuin haluaa ongelmiensa kanssa?

Ei sillä ettenkö arvostaisi lähimmäisteni kantamaa huolta minusta. On liikuttavaa huomata, että minun henkinen hyvinvointini oikeasti merkitsee jollekulle jotakin, ja mikä sen lohdullisempaa, kuin huomata omistavansa rakastavia ihmisiä elämässäni. Silti joskus kaikki nämä rakkaudella kerrotut sanat ja neuvot pursuavat korvistani ulos. Etenkin silloin, jos niitä asioita on pohtinut itsekin omalla tahollaan, polla kuumentuen kiehumispisteeseen asti.

Vaikka sitten joskus huomaakin, että toisten sanoissa on totuuden siemen. Että minun tulisi nyt motivoitua koulunkäynnissä, jotta se olisi nopeammin ohi. Että minun tulisi joskus hiljentää tahtiani kaiken menoillaan olevien asioiden kanssa, etten pala loppuun. Että minun tulisi miettiä tulevaisuuttani, mahdollisia unelmiani ja haaveitani jo nyt. Silti jo ajatuskin ryhdistäytymisestä ja kunnon kansalaiseksi muuttumisesta on pelottava. Sehän tarkoittaa sitä kuuluisaa aikuistumista, joka kolkuttelee ovella, ja joka tulisi ottaa avosylin vastaan. Mutta se pelottaa.

Aikuistumisen myötä elämääni tulevat kaikenlaiset muut isot asiat, kuten vastuu, oman elämän hallinta ja tulevaisuusorientoituneisuus. Miten tällainen pieni ja typerä tyttö osaa laittaa noin isot saappaat jalkaansa ja kävellä niillä kunniakkaasti elämän halki? Odotan kauhulla sitä päivää, kun en voi enää olla huoleton renttuopiskelija, vaan joudun aikuisten maailmaan. Saappaat näyttävät tällä hetkellä jättimäisiltä, ja epäilenpä kaatuilevani niiden kanssa vielä pitkän aikaa, ennen kuin opin kävelemään.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s