Jälleen yksi rentouttava yö

Juoksen pakoon kaahaavaa autoa, mutta se saavuttaa minua uhkaavasti. Yritän pelastaa maailman ilkeältä lohikäärmeeltä, vaikka olen tappiolla ja pahasti rampautunut. Ystäväni koira muuttuu raivohulluksi ja puree minulta käden poikki. Kuka niitä mukavia hattaraisia unia kaipaa, kun voi nähdä kauhunsekaisia painajaisia?

Kaikista seikkailuista ja arjen pikku kömmähdyksistä uneksittuani voin sanoa, että toistuvin teema painajaisissani on tiettyjen vanhojen tapahtumien, ihmisten tai aikakausien paluu nykyhetkeen.  Jokaisen elämässä on varmasti niitä asioita, joista eroon päästyään voi huokaista helpotuksesta, että se, mikä tahansa onkaan, on vihdoin ohi. Koulukiusaajat tai erityisen masentavat olosuhteet löytävät kuitenkin tiensä takaisin uniini.

Viime yönä näin taas tällaista unta. Yhtäkkiä suhteellisen onnellinen elämäni oli vaihtunut taas epätietoisuuteen ja ikävien ihmisten ympäröimään tilaan. Istuin unessa paikallani murheen murtamana ja kykenin pohtimaan vain kahta asiaa: Kuinka saatoin olla niin tyhmä, en ymmärtänyt kuinka sain itseni taas samaan tilanteeseen kuin ennen. Miten olin ottanut avosylin vastaan elämääni sellaisia ihmisiä, joista olin vain onnellinen päästessäni eroon? Voisinko jatkaa normaalia eloani enää tämän jälkeen? Yhtäkkiä eilinen ja sen kivat tapahtumat olivat vain kaukainen muisto. Ehkä sitä päivää ei ollut tapahtunut ollenkaan?

Ikävintä näissä painajaisissa on se, että kaikki tapahtumat ja ihmiset ovat oikeasta elämästä, joten unet ovat niin todentuntuisia, ettei niiden fiktiivisiä piirteitä pysty heti ymmärtämään. Lojuin yöllä pitkään hereillä ja katselin tasaisen valkoista kattoani. Minuuttien tikittäessä hiljaa eteenpäin aloin taas palautua todellisuuteen. Se oli vain unta, eivätkä ne ajat enää koskaan palaa. Silti en osannut rentoutua, vaan vaivuin hiljalleen takaisin unien piiriin…

Näin myymälävarkauden ja yritin ottaa heidät kiinni. Minut uhattiin tappaa. Juoksin henkeni edestä pakoon. Äkkiä tappajani laskeutui laskuvarjolla viereeni…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s