Luonnevikainen sukupuoli

Olen pitkän aikaa ollut sitä mieltä, että jos edustaisin toista sukupuolta, minusta tulisi loistava pelimies. Naiset ovat joskus niin typerän helppoja, että olen itsekin miettinyt, miten me lankeamme yhä uudelleen ja uudelleen samoihin ansalankoihin. Olen joutunut joskus aikoinaan pelimiehen satimeen ja uskokaa minua kun sanon, että siihen joutuminen ei vaatinut suuria kikkoja, eikä se vienut kauaa aikaa.

Eräs päivä mietin, mistä tämä helppous johtuu. Miksi miehet eivät ole samanlaisia tolloja, jotka haksahtaisivat selkeästi viallisten naisten matkaan, yksi toisensa perään? Mikä miehiä ja naisia erottaa suhteissa niin, että naiset ovat valmiita hyppäämään mihin tahansa junan kyytiin? Itsekin näin jo kilometrien päähän silloin vuosia takaperin, että poika, johon ihastuin, ei ollut mikään herrasmies. Naisia tuli ja meni, ja jutuissa niitä tuntui riittävän joka sormelle. Mietin silloin, ja mietin nyt, miksi olin niin hölmö.

Sitten eräänä hetkenä tajusin yhden erottavan piirteen. Jutellessani ystäväni kanssa minulle selveni naisten jonkinlainen halu olla pelastaja. Heti alkuun epätoivoisessakin suhteessa naiset haluavat uskoa siihen, että juuri hän on se, joka saa miehen kääntymään parempaan päin, tekemään elämäntapamuutoksen, lopettavan juomisen ja löytävän Jeesuksen. Vaikka mies olisi pettänyt jokaista edellistä seurustelukumppaniaan, nainen lähtee peliin mukaan uskoen, että pystyy muuttamaan miehen.

Mikä siinä onkin, miksi naiset haluavat aina muuttaa miehen? Miksi emme vain voisi löytää jotakuta sellaista, joka kelpaa meille, ja joille me kelpaamme, juuri sellaisina kuin olemme? Miksi täytyisi lähteä hulluun muuttumisleikkiin, jonka jälkeen mies tai ehkä kumpikaan ei ole enää mitään itsensä kaltaista?

Tässä asiassa pidän miehiä paljon järkevimpinä. Jos miehet kohtaavat pelinaisen ja näkevät naisen todellisen luonteen, eivät he kuvittele mitään liikoja. He lähtevät ehkä tämän mukaan, mutta vain hetkeksi, eivätkä anna tunteilleen liikaa valtaa. He ymmärtävät leikin säännöt, eivätkä kuvittele voivansa kääntää naisen ihmisenä täysin toiseen suuntaan.

Me naiset ilmeisesti haluamme niin paljon olla jotenkin erikoisia, erilaisia, kaikkivoipaisempia kuin kukaan muu, että lähdemme mitä kamalimpien renttujen mukaan silkasta toivosta. Ehkä kaikki kääntyy hyväksi. Ehkä en joudu pettymään. Ehkä minä voin auttaa miestä löytämään oikean sitoutumisen onnen. Niin, ja kaiken tämän jälkeen lähdemme Elviksen kanssa lentäviä lehmiä katsomaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s