Sisälläni piili vanha tuttu

Kävellessäni tässä eräs päivä tavallista reittiäni kaupungilla, tajusin jotain, joka saattaisi muista kuulostaa ehkä hiukan surulliselta, mutta omasta mielestäni oivallukseni aiheutti vain suurta huvitusta.

Iskin jalkaa toisen eteen niin nopeasti kuin pystyin, puuskutin pakkasilmaa ja vilkuilin hiuksiani, jotka jäätyivät valkoisiksi vasten kasvojani. Olin vaipunut synkkiin ajatuksiin elämästä ja siitä, kuinka aurinko ei todellakaan paista risukasaan, ei, vaikka olisi helteisin ja kirkkain päivä keskellä kuuminta heinäkuuta.

Sitten kuulokkeistani alkoi soimaan haikean kauniit sävelet, kappale, jota olen kuunnellut monien vuosien ajan. Itse asiassa kuuntelin sitä ensimmäisiä kertoja ollessani juuri täysi-ikäistynyt nainen, jolla ei ollut muuta päämäärää kuin käydä kavereiden kanssa kolme kertaa viikossa tanssimassa yökerhossa ja suorittaa lukion kursseja kiitettävää tahtia eteenpäin. Tuo kappale soi silloin myös kuulokkeissani, lenkillä ollessani. Itse asiassa olin kuunnellut sitä vuosia sitten niin samanlaisissa alakulon tunnelmissa, että yhtäkkiä minua alkoi hymyilyttämään tilanteen typeryys. Lenkkeilin keskellä todeksi muuttunutta deja vu -ilmiötä.

Vaikka vuodet vierivät eteenpäin ja ihminen muuttuu niiden mukana, niin joskus saattaa hiukan yllättäenkin huomata, että jossain tuolla syvällä sisimmässä on sittenkin sama Niina, joka siellä oli aikoja sitten. Sellainen pieni ja angstinen tyttö, jonka mielestä maailma ei ole reilu paikka, vaan ihminen saa märän nahkarukkasen naamalleen aina asioiden yrittäessä kääntyä parempaan.

Olen samalla sekä muuttunut että pysynyt samanlaisena kaikki nämä vuodet. Hassua. Tällaisten asioiden tajuamiseen tarvitaan näköjään välillä synkkä ilta, synkät ajatukset ja musiikin siivittämä lenkki.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s