Puhuimme pari päivää sitten kavereideni kanssa elämästä. Oikeastaan ajatus lähti ensin siitä, että ystäväni esitti hauskan sitaatin, jossa pohdittiin miksi nainen ei ole koskaan tyytyväinen. En kerro teille tähän oikeaa vastausta, jonka ystäväni esitti, vaan puhun nyt omasta vastauksestani. Siitä, minkä takia kukaan meistä ei saata olla koskaan tyytyväinen elämäänsä, ja siihen on vastaus ainoastaan omassa itsessään. Väitän nimittäin että aina emme edes itse tiedä, mitä haluamme, joten kuinka voisimme olla tyytyväisiä elämään, jos emme edes tiedä, mitä sillä haluaisimme oikeasti tehdä?

Jos siis tuntee olonsa jotenkin onnettomaksi, ehkä tulisi vetäytyä itseensä ja oikeasti miettiä, missä mättää. Onko elämässä kaikki sellainen sisältö, jonka siihen haluaa? Onko siinä jotain, josta täytyisi päästä eroon? Onnellisuus ja tyytyväisyys lähtee itsestään, joten omilla teoillaan voi saavuttaa mitä tahansa – periaatteessa.

Minä voin tienata ensi vuonna mahtavia summia rahaa. Minä voin ensi vuonna ostaa omakotitalon. Voin ensi vuonna matkustella ympäri maailman kolmekymmentä kertaa. Minä voin ensi vuonna hankkia koiran. Minä voin ensi vuonna ajaa ajokortin, ostaa auton ja lähteä matkalle jonnekin horisontin toiselle puolelle. Voin tehdä ja hankkia kaiken tämän. Voin saavuttaa ihan mitä minua huvittaa, sillä mikään muu ei ole tähän esteenä kuin minä itse, ja omaa katsantokantaa ja tekoja muuttamalla voi muuttaa vaikka kokonaisen maailman.

Siinä piilee fyysisistä asioista tai rahalla saavutettavissa olevista asioista haaveilun hienous. Vaikka tällä hetkellä ajatus miljoonan euron pankkitilistä tuntuisi kuinka naurettavalta, se on kuitenkin saavutettavissa. Siihen vaikuttavat vain omat tekosi ja se, mihin suuntaan elämääsi lähdet rakentamaan tästä päivästä eteenpäin. Nykyajan lääketieteen avulla jopa allergiset ihmiset voivat hankkia koiran, kunhan ensin ottavat muutaman piikin lihaansa siedätyshoidoksi. Rahalla saa ja teoillaan voi vaikuttaa.

Nyt tulee se kuuluisa mutta, joka varmasti oli jo odotettavissa. Saatat saavuttaa kaikki haaveesi kartanosta omaan lentokoneeseen, muhkeasta pankkitilistä omaan yritykseen, mutta kuitenkin on olemassa asioita, joita ei välttämättä saa suurienkaan ponnistelujen jälkeen. On asioita, joihin ei omilla teoillaan voi vaikuttaa. En puhu maailmanrauhasta tai nälän loppumisesta koko maapallon päältä, sillä ne asiat ovat liian isoja nyt ajateltavaksi. Asiat, joihin et välttämättä voi vaikuttaa, on niitä, joihin liittyy toinen ihminen.

Meille on suotu sellainen jännä ominaisuus kuin oma tahto. Päätösvalta. Vapaus valita, miten elämme ja olemme. Joten vaikka kuinka kovasti tahtoisit jotain, ehkä jonkinlaisen tulevaisuuden, elämän, ystävyyden, rakkauden, johon liittyy toinen ihminen, et ehkä saakaan sitä. Kaikki on kiinni siitä, mitä tuo toinen ihminen haluaa. Vaikka sinä tietäisit tasan tarkkaan omat halusi, palaamme jälleen alkupisteeseen. Jos toinen on epävarma tai halajaa täysin toiseen suuntaan kuin sinä, jäät rannalle ruikuttamaan.

Joten vaikka kuinka haluaisin kuvitella, että kaikki tässä elämässä on mahdollista ja saavutettavissa, ehkä se ei menekään ihan niin. Kaikkeen ei voi vaikuttaa. Kun sitten paasasin ystävilleni tällaisella pessimistisellä äänensävyllä elämän runnomisesta, siitä, ettei mikään ole varmaa jos asiaan liittyy yksikään toinen ihminen kuin sinä, keskeytti ystäväni minut yhdellä lauseella:

”Ei se olekaan varmaa, mutta se on mahdollista.”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s