Sinkkuelämän sietämätön vaikeus

Ihmissuhteista puhutaan paljon arkipäivän asioiden lomassa. Puhutaan ystävistä ja kavereista, miten joku tuttu nappasi unelmiensa työpaikan tai miten joku on valmistumassa koulusta loistavin paperein. Puidaan myös yksinäisyyttä ja parisuhteita, kuinka ne eroavat toisistaan ja joskus kuulee todettavan, miten kaikki olisi helpompaa, jos olisi parisuhteessa. Toisinaan kuulee myös erityisen hienoja argumentteja sen puolesta, minkä takia kannattaisi seurustella. Syyt voivat olla mitä tahansa mitättömästä vähäpätöiseen, sillä ilmeisesti ihmisen elämässä on paljon sellaisia ongelmia, jotka vain yhtäkkiä katoaisivat, jos rinnalla olisi parempi puolisko. Mutta ei, olet väärässä, aina tilanteeseen löytyy jokin muukin ratkaisu kuin seurusteleminen.

Ongelma: Kattolamppu on aivan katon rajassa, ei mikään roikkuva malli. Lisäksi se on melko painava ja iso, joten lampun vaihtaminen on yhtä tuskaa ja tasapainottelua lyhyelle naiselle. Olisi paljon mukavampaa, jos elämään kuuluisi vastapainona pitkä mies, joka pystyisi vaihtamaan sen kätevästi ilman suurempia ongelmia.
Ratkaisu: Hanki keittiöjakkara. Se on tukeva ja korkea.

Ongelma: Naiset kaipaavat usein muihinkin kodin askareisiin omaa rakasta, joka suostuisi huolehtimaan talouden hankalista ja ällöttävistä pikkujutuista, kuten nyt vaikka tukkeutuneen viemärin avaamisesta.
Ratkaisu: Osta kodin putkimiestä, anna sen vaikuttaa yön yli ja lakkaa olemasta avuton.

Ongelma: Yksin nukkuminen on kovin ikävää.
Ratkaisu: Niinhän se on, mutta totu siihen tai hanki unilääkkeet.

Ongelma: Jos ei itsellään ole ajokorttia, olisi tietysti kätevää, jos seurustelisi auton omistavan henkilön kanssa.
Ratkaisu: Julkiset kulkuvälineet on keksitty, minkä lisäksi taksit palvelevat. Tai jos oikeasti haikailet henkilökohtaisen kuskin perään, niin palkkaa sellainen – työttömyyskin vähenee samalla.

Ongelma: Talvella on niin kovin kylmä, olisi niin turvallista käpertyä toisen kainaloon lämmittelemään iltaisin televisiota katsellessa.
Ratkaisu: Laita lisää vaatteita päälle ja osta poikaystävätyyny.

Ongelma: Äiti toivoo jälkikasvunsa rauhoittavan baareissa juoksemista, mutta jälkikasvu vetoaa siihen, että rauhoittuu mielellään sitten, kun löytää vierelleen mukavan kanssaeläjän.
Ratkaisu: Oletkohan alkoholisti? Vai tarvitseekohan jonkun vain tulla läimäyttämään sinua päin naamaa, jotta heräät todellisuuteen?

Ongelma: Monille tuntuu juttujensa perusteella olevan kovin vaikeaa tehdä ruokaa vain yhdelle, olisi niin paljon helpompaa, jos olisi joku, jonka kanssa ruokahetket viettäisi kahden.
Ratkaisu: Opettele käyttämään mittoja. Desimitta on muun muassa väline, jolla voit katsoa paljon keität riisiä vain yhdelle hengelle. Jos tämä on ylitsepääsemättömän vaikeaa, voit tietysti kutsua jonkun luoksesi syömään joka päivä, varmasti kavereistasi jollekin tällainen ilmainen ruoka -tarjous kelpaa.

Ongelma: Sunnuntait ovat sinkuille niin tylsiä päiviä, kun kaikki vetäytyvät omiin koteihinsa kuhertelemaan ja viettämään parisuhdesunnuntaita.
Ratkaisu: Hanki harrastus, lähde vaikka lenkille.

Ongelma: Elokuvateatteriin on ikävä mennä yksin, sitäpaitsi on rauhoittavaa pidellä toista kädestä, kun katsoo jännittäviä juonenkäänteitä valkokankaalta.
Ratkaisu: Mene elokuvateatteriin, istu rohkeasti jonkun viereen ja teeskentele hiljaa mielessäsi, että tämä henkilö on mielitiettysi. Rohkeimmat voivat kokeilla hivuttautua hetki hetkeltä lähemmäs ja lopussa pitää vierustoverin kättä kädessään. Pimeässä voi sitten kuvitella olevansa ihan oman kullan kanssa katsomassa elokuvaa – ellei se toinen ehdätä ensin lyömään hämmennyksestä toivuttuaan.

Yksin eläminen aiheuttaa varmasti kaikenlaisia haasteita ja ongelmia, mutta vaikka kuinka yöllä pyörii sängyssä saamatta unta, asioihin voi aina säilyttää jonkinasteisen näkökulman. Eikö oikea syy seurustelusuhteen toivomiselle ole halu rakastaa jotakuta, halu olla jollekin se tärkein ihminen koko maailmassa ja halu jakaa koko elämä toisen kanssa? Vai olenko minä kenties käsittänyt asian jossain kohdassa pahasti väärin?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s