Miesten vaikea maailma

Sukupuolisyrjintä on jokapäiväinen juttu. Vähintään muutaman kerran viikossa saan kuulla valitusta jostain suunnasta siitä, kuinka naiset nyt on tuommosia. Viime kerrasta on aikaa vain muutama tunti, kun kuulin ystävältäni, kuinka naiset ovat haasteellisia. Naisten huonoille päiville nauretaan pilkallisesti, jokainen eriävän mielipiteen ilmaisumme on osoitus vain tietyn ajan kuusta olevan käsillä ja on myös paljon sellaisia aiheita, joista naiset eivät saa puhua ollenkaan tai miehet peittävät korvansa, alkavat hölisemään omiaan ja juoksevat karkuun, jotta eivät missään nimessä kuulisi mitään.

Jonkin verran kokemusta miehistä sekä seurustelukumppaneina että kavereina hankittuna voin sanoa, että miehet ovat ihan yhtä vaikeita kuin naisetkin. Meitä naisia mollataan aivan turhaan, sillä toinen sukupuoli on joskus jopa pahempi. Jos naisia saa yleensä odottaa, niin mitenkä sitten miehiä? Yhtälailla olen saattanut seistä ovensuussa odottamassa miestä, joka etsii vielä avaimiaan, jotka ihan varmasti olivat eilen vielä housujen taskussa. Olen myös istunut pubissa odottamassa kaveriani, joka lähti matkaan vasta soitettuani, että minä istun paikalla jo yksin.

Miehet luulevat oikeuttavansa tämän myöhästelynsä sillä, että yleensä naisia saa odottaa. Naiset laittautuvat, valitsevat vaatteitaan ja sukivat hiuksiaan kuntoon. Vasta kun he ovat ovensuussa valmiina astumaan ulos, miehet heräävät todellisuuteen. Vasta sitten miehet nousevat sohvalta kalsareissaan ja alkavat pohtia piponsa olinpaikkaa. Miespuoliset kaverini ovat jossain vaiheessa sanoneet, että heillä on oikeus myöhästyä joka päivä viisi minuuttia sovituista tapaamisistamme, sillä minä olen kerran ollut vartin myöhässä. Pettämätön logiikka, ettenkö sanoisi. Missä tämä oravanpyörä sitten loppuu, kun kummatkin pistävät toisensa odottamaan omien syidensä takia?

Miesten kanssa on sitäpaitsi mahdotonta yrittää sopia mitään. Joskus olen koittanut hakea jo ratakiskoja ja vääntää niistä ehdotelmia viikonloppusuunnitelmille, mutta vastaan on tullut pelkkiä olan kohautteluja ja toteamuksia siitä, että katsotaan miltä sitten tuntuu. Etenkin kavereideni kanssa olen joutunut vääntämään kättä enemmän kuin kerran, kun olemme yrittäneet sopia niinkin pienistä asioista kuin seuraavan päivän lounaasta. Jos miestä kysyy lounasseuraksi edellisenä iltana puolenyön aikaan, saattaa sittenkin keskustelusta tulla vartin mittainen pohdiskelu siitä, mitähän sitä seuraavana päivänä tekisi mieli tehdä vai tekeekö sitä mieli oikeastaan poistua punkasta ollenkaan.

Siinä olivat kuitenkin vasta kysymykset niinkin tärkeistä asioista kuten ruoka tai viikonlopun juhlat. Auta armias, jos menet kysymään mieheltä jotain henkevää, jotain sielua koskettavaa tai rakkauselämään liittyvää. Voi sitä kiemurtelun märää, jonka joutuu seuraavaksi todistamaan, kysyinpä sitten seurustelukumppanilta tämän tunteista ikävästi käyttäytynyttä ystävääni kohtaan tai kaveriltani arkipäiväisen utelun, mitä tyttöystävälle kuuluu ja kuinka heillä menee. Naiset saattavat olla natseja joissain asioissa, mutta ainakin meiltä saa vastauksia helpommin kuin miehiltä.

Vaikka tiedän tämän seuraavan varmasti herättävän ensimmäisenä kaksimielisiä ajatuksia, niin oletteko huomanneet, että miesten on hyvin vaikea ymmärtää kielteistä vastausta. Hämmentävää, miten kaksikirjaiminen sana voikin olla niin kovin ihmeellinen ja mystinen, ettei miehen aivot voi käsittää sitä. Haluaisitko lisää alkoholia, minä tarjoan? Ei. Otetaanko toinen erä vielä tätä verissäpäin pelattua sulkapalloa, jossa rökitin sinut juuri niin pahasti, että olet lopen uupunut ja puolikuollut? Ei.

Eikä puhettakaan siitä maailmanlopusta, jos menet ja voitat miehen jossain lajissa. Oikeastaan ihan missä asiassa vain, sillä ilmeisesti naisen pitäisi olla heikko ja suloinen, jolla ei ole mitään mahdollisuuksia pärjätä elämässä ilman miehistä tukea. Joten jos olen koskaan dominoinut miehiä esimerkiksi biljardissa tai Playstationin autopeleissä, olen saanut nähdä suurta hämmennystä ja mielipahaa. ”Minä en pelaa enää kanssasi”, on tuttu termi paristakin tilanteesta, lisäksi kerran pahasti eräässä pelissä miehen voitettuani pakeni tämä testosteronisempi parisuhteen osapuoli viereiseen huoneeseen mököttämään.

Jos naiset ovat haasteellisia, niin miehet ovat välillä täydellisiä pölvästejä. Yksinkertaisimmatkin jutut saattavat mennä ohi korvien, jolloin saattaa seistä kadun varressa odottamassa kyytiä koululle, kun mies jo soittaa koululta ihmetellen, missä minä viivyn. Enkä edes mene pidemmälle miesten muistin ruotimiseen. Syntymäpäivät ja juhlallisuudet vilahtavat ohi silloin tällöin, mutta jopa kauppareissulle lähtiessä on välillä arvailujen varassa, muistaako mies kääntyä oikeasta risteyksestä kohti ruokaputiikkia vai posotellaanko suoraan takaisin lähtöruutuun.

Kaikesta huolimatta tulimme tänään ystäväni kanssa kuitenkin yhteiseen lopputulokseen puhuessamme sekä miehistä että naisista: Niiden kanssa on mahdotonta elää, mutta ei niitä ilmankaan tule toimeen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s