Lukuja lisää

Ajattelin ennen, että se on vain vanhempien hömpötystä, kun he sanovat sisällään asuvan vielä nuoren tytön tai pojan, vaikka viralliset paperit kertovat iäksi luvattoman suuren kymmenluvun. Tai ehkä en ajatellut sitä aivan haihatteluna, mutta en koskaan ollut ajatellut asiaa enempää.

Tänään mietin syntymäpäivääni, joka koittaa aivan näillä näppäimillä. Mittariin tulee taas yksi kierros lisää, mutta mitä minä olen sisimmässäni? Joskus tunnen edelleen olevan teini-ikäinen jääräpää tai parikymppinen haaveilija. Joskus tunnen itseni kymmenvuotiaaksi, innostuneeksi penskaksi, joka ei malta olla hyppimättä saappaat jalassa vesilammikossa. Toisinaan tunnen itseni lapseksi, joka ei ymmärrä oikean maailman menoa, eikä pysty ymmärtämään aikuisten ongelmia. Vaikka minullakin on kokemuksia jos jonkinmoisista ihmisistä ja suhteista, joskus tuntuu etten ole elänyt mitään ja tuijotan edelleen hämmentyneenä toisten tekemisiä. Silloin tällöin tunnen itseni edelleen juuri täysi-ikäistyneeksi bilettäjäksi, joka ei välitä huomisesta pätkän vertaa.

Kuitenkin mittari käy päivä päivältä yhä kauemmas sisäisestä olotilastani. Peilistä aamuisin katsova väsynyt naama ei tunnu kuuluvan sille puheliaalle höpisijälle, joka kiipeilee Helsingin kaduilla ystävänsä kanssa puihin. Jo tässä vaiheessa alkaa tuntua siltä, että minä olen jotain muuta kuin ulkokuoreni antaa ymmärtää. Vai olenko koskaan ollut vain sitä, mitä ulospäin näkyy? Ehkä sittenkin vain alan tässä vaiheessa ymmärtää paremmin, että ulkoinen olemus ei ole sama asia kuin se, mitä sisältä löytyy. Niin tai näin, kiitän onneani tai järkeäni, että sen suurempaa ikäkriisiä en ole kokenut. Sillä hei, sisäinen kauneushan se on, mikä merkitsee ja ikä on vain numeroita, eikö niin?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s