Hiljaisuus pään sisälle

Osittain pidän tätä blogia sen takia, että pääsen purkamaan ajatuksiani paremmasta elämästä, paremmasta ihmisyydestä ja paremmasta maailmasta. Koitan parhaani mukaan luovia tässä elämässä niin, että kehittyisin koko ajan kohti noita päämääriä, kohti jotain parempaa ja jotain hienompaa, kohti hyvän ihmisen määritelmää. Joskus puran ajatuksiani, jotta voisin etsiä itse niistä ne virheet ja käännöskohdat, joissa minun olisi pitänyt toimia toisin, jotta olisin päässyt eteenpäin kompastumatta ongelmiin ja ihmissuhteiden kiemuroihin.

Osittain tämä valtava tarve päästä ihmisyydessäni eteenpäin juontuu siitä, että olen usein saanut kuulla muiden suusta, etten ole vielä elämässäni niin pitkällä, että voisin kutsua itseäni viisaaksi. Etten osaa vielä käyttäytyä niin kuin kuuluu. Etten kykene löytämään toimintamalleja, joiden avulla selviytyisin muiden ihmisten kanssa ilman ongelmia. Olen saanut kuulla olevani ihmisraakile, joka töpeksii vielä monta kertaa, ennen kuin oppii mitään.

Ehkä sen takia myös analysoin kaikenlaisia asioita mielessäni rasittavuuteen asti. Koitan aina oppia asioista, oppia virheistä ja jopa niistä pahimmista tilanteista, joissa kipu tuntuu rinnassa korventavana palana. Koitan olla altis havaitsemaan ympärilläni tapahtuvia asioita, jotta voisin toimia oikein, toimia paremmin.

Joskus sanojen kirjoittaminen, tämä jatkuva oppiminen ja tieto siitä, että en ole vielä lähelläkään määränpäätäni, on liian raskas prosessi. Joskus haluan nollata aivoni, laittaa napit korville, olla tavoittamattomissa muulta maailmalta ja vain kävellä ympäri kaupunkia, koittaen unohtaa jokaisen huolen ja murheen, joita pääni sisällä löytyy. Niin pitkään kuin muistan, olen purkanut tunteitani kirjoittaen, mutta onneksi olen löytänyt myös toisen tavan avata mieleni solmuja. Onneksi kotikaupunkini lenkkipolut ovat iltaisin tarpeeksi hiljaisia, jotta minäkin pääsen hiljentämään mielestäni kaikki ne äänet, jotka siellä normaalisti huutavat päällekkäin, kovaa ja korkealta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s