It shouldn’t be complicated

Tuli tässä jostain taas mieleeni erään sosiaalisen median tarjoama mahdollisuus, jota olemme toisinaan pohtineet kavereideni kanssa. Miksi se on edes olemassa? Kuka sitä käyttää? Haluaako sellaista koskaan laittaa ystävilleen näkyväksi? Mitä? Miksi? Kuka? Milloin?

Facebook kysyy sinulta mahdollisen seurustelusuhteen olemassaoloa ja et vastaa, että olisit parisuhteessa etkä valitse vaihtoehtoa, joka on yksiselitteisesti sinkku. Valitset napauttaa kohdasta, jossa lukee: ”It’s complicated.”

En tiedä johtuuko se vain minusta ja minun omasta ajattelumaailmastani, jossa kaikki tieto ei kuulu kaikille, mutta en vain saa mahtumaan päähäni skenaariota, jossa kukaan haluaisi käyttää kyseistä fraasia kuvaamaan elämäntilannettaan. Ensinnäkin se aiheuttaisi vain suuret määrät ihmettelyä ja kummastelua kavereidesi keskuudessa. Jos olet aiemmin elänyt yksin ja yhtäkkiä sinne ilmestyy jotakin muuta, niin kohta saat kaupungilla kävellessäsi vastata omituisiin kysymyksiin potentiaalisesta herra aviomiehestä. Toisaalta jos on ennen ollut suhteessa ja yhtäkkiä vaihtaa sen astetta omituisempaan statukseen, lähtevät kaupungilla kiertämään juorut pettämisestä, erosta, välirikosta, riidoista, tappeluista ja mistä ikinä.

En myöskään ymmärrä miksi kukaan haluaisi elää tilanteessa, jossa ei osaa määritellä asiaa millään muulla tavalla kuin toteamalla, että se on monimutkaista. Millä tavoin se on monimutkaista? Jos rakastat jotakuta tai jos todella olet löytänyt jotain, mistä kannattaa pitää kiinni, eikö asia ole juuri päinvastoin – yksinkertaista? Vai onko se vain naiivi kuvitelma, että rakkaus ja rakastaminen olisi sillä tasolla yksinkertaista, että sitä joko ollaan tai ei olla yhdessä?

It’s complicated -tilanteesta tulee mieleen vain huonoja mielikuvia. Ehkä toinen osapuolista on varattu ja meneillään on jonkinlainen kolmiodraama. Ehkä vuosia kestänyt liitto on ajautunut niin syvään kriisiin, että se on rikkoutumisen partaalla. Ehkä kumppanit ovat päättäneet elää vapaassa suhteessa ja nusautella milloin ketäkin, vaikka ovatkin olevinaan yhdessä. Ehkä monimutkaisen asiasta tekee se, että joku ujo teinityttö on lisännyt sen statuksekseen, koska on niin palavasti ihastunut johonkin poikaan, että haluaa vain ja ainoastaan hänet itselleen, mutta ei ole vielä edes uskaltanut lähestyä tuota poikaa, mutta vaihtaa sinkkuutensa johonkin muuhun vaihtoehtoon…

Ei, pääni räjähtää kohta, kun koitan keksiä mahdollisia ajatuksia sen ihmisen päässä, joka haluaa tuon statuksen itselleen lisätä. Elämässä on niin paljon monimutkaisia ja ikäviä asioita muutenkin, joten minkä takia eläisi tilanteessa, jossa oma rakkauskin olisi samanlaista sekamelskaa? Tai tietenkin myös parisuhteessa on ylä- ja alamäkiä, mutta tarvitseeko siitä ilmoittaa sadoille kavereille Internetissä?

Tietysti kukin tyylillään, mutta jos minulla koskaan lukee omissa tiedoissani, että on se suhde vaan niin epäselvä ja omituinen tilanne, niin saatte tulla takomaan päähäni hiukan järkeä. Tai sitten ilmoittakaa minulle muuten vaan, sillä epäilen joutuneeni siinä vaiheessa kavereideni pilan kohteeksi (kyllä, ystäväni ovat monesti uhanneet laittaa minulle salaa tuon statuksen vain kujeillakseen kanssani).

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s