Murehtiessa

Kävelen ympäri asuntoani ajattelematta mitään sen kummempaa. Pyykit pitää laittaa kuivumaan, entiset puhtaat lakanat viikattava kaappiin piiloon, kukat on kasteltava ja matkalaukkukin odottaa huoneen nurkassa purkajaansa. En mieti mitään sen kummempaa, mutta silti samaan aikaan aivoni käyvät ylikierroksilla. Olen jo tottunut rattaiden tasaiseen raksutukseen, pinnalle pyrkiviin aatoksiin, joissa ei ole päätä tai häntää ja satunnaisesti hymynkareen huulilleni nostattaviin muistoihin.

Joku lauloi kappaleessaan, että elämä tuppaa kertaamaan samoja vanhoja tarinoita uudelleen ja uudelleen. Niinpä kun tuo laulu lähti pyörimään jälleen soittolistaltani täyttäen asuntoni soinnuillaan, pysähdyin hetkeksi katse tyhjyyteen suunnattuna. Mitä jos se pitääkin paikkansa? Mitä jos elämässä on tietty suunta, tietyt tarinat, tietyt juonet, joita se seurailee läpi ihmisen elon, eikä mikään koskaan oikeasti muutu? Mitä jos epäonnistuja onkin tuomittu elämään auringottomassa risukasassa vailla poispääsyä, samalla kun Hannu Hanhi viipottaa matkallaan kultalusikka takalistossa sojottaen?

Toisaalta itsekin olen saarnannut kavereilleni, että kaikki on vain asenteesta kiinni. Miltei jokaisesta asiasta voi löytää jotain positiivista ja vaikka sitä ei aluksi huomaisikaan, ehkä vuosien päästä näkee pilven kultareunuksien olleen siinä koko ajan. Jos ei mitään muuta pysty osoittamaan, niin ainakin tapahtumat kartuttavat kokemustamme, viisauttamme ja kenties opastavat meitä elämään jollain lailla paremmin. Joten jos vain suhtautuu elämään niin, että kaikki kääntyy parhain päin, riittääkö se? Tavoittaako valo rähjäisen risukasan vain jos siihen jaksaa uskoa tarpeeksi kauan lannistumatta?

Vaan mistä Aku Ankka kerää kaiken uskonsa, nostaa päänsä pystyyn ja lähtee jälleen yrittämään yhtä uutta suunnitelmaansa? Luin lapsena kyseistä sarjakuvaa ja ihailin aina Akun päättäväisyyttä ja tarmoa ja olin todella vihainen, kun lopussa Hannu vei voiton tekemättä mitään. Eikö yritteliäisyyttä ja asennetta palkitakaan? Oliko Aku Ankan tarinat jo alustava, raatorehellinen opetus oikeasta elämästä, jossa Hannu Hanhet kävelevät voitosta voittoon?

Lopulta vaihdoin biisin toiseen ja lopetin moiset haihattelut, sillä kuka sitä elämää pystyy ennustamaan. Kulkekoot tarinat mitä polkuja tahtovat. Sitäpaitsi eivät ne asiat pohtimalla parane, sillä

Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s