Zen Cafen biisistä sain ajatuksen, että onpa muuten hitosti järkeä

Siinä on niin hitosti järkeä, että kuvittelee tulevaisuutensa koostuvan pienistä murenista, jotka eivät sovi millään yhteen ja että niistä palasista pitäisi pystyä jotenkin kasaamaan se kuuluisa onnellinen elämä. Jos miettii jo valmiiksi, ettei mistään tule mitään, niin eihän siitä tulekaan. Ihminen petaa itse itselleen sellaista tietä, jota tulee kulkemaan.

Siinä on ihan hitosti järkeä, että pelkää kaikenlaisia asioita, joita saattaa tapahtua, koska ihan yhtä lailla voi olla, ettei niitä saatakaan tapahtua ollenkaan. Jos käyttää elämässään energiaa siihen, että pelottelee itsensä pysymään kodin suojassa, omassa kuoressa, piilossa kaikelta, ei jää ollenkaan energiaa siihen kaikkeen, mitä voisi tehdä ja mitä kaikkea voisi kokea ja mistä kaikesta sitä onnea voisikaan löytää.

Siinä on ihan hitosti järkeä, että odottaa kauhulla sitä hetkeä, kun joku tärkeä ihminen satuttaa sinua. Sillä jos aivan rehellisia ollaan, niin jokainen meistä satuttaa jotakuta jossain vaiheessa ja mitä läheisempiä ihmiset ovat, sitä varmemmin suusta saattaa lipsahtaa sana, joka toista viiltää. Tuntemattomille on paljon helpompi olla ystävällinen, sillä heitä tarvitsee nähdä vain muutaman minuutin ajan kaupan kassajonossa taikka kirjastossa samaa kirjaa kurkottaessaan, mutta jos todella tuntee jonkun ihmisen ja viettää tämän kanssa aikaa päivittäin, on paljon varmempaa, että jossain vaiheessa tulee eteen huono päivä ja tulee sanottua suutuspäissään pari pahaa sanaa. Se vain kuuluu elämään, miksi pelätä jotain, mikä on aivan tavallista ja tapahtuu kuitenkin. Vasta kun tietää toisen ihmisen huonotkin puolet, voi sanoa tätä todelliseksi ystäväksi, joten miksi sitä pitäisi kauhistella etukäteen.

Siinä on ihan hitosti järkeä, että jonkun tuntemattoman ihmisen pitää tulla yökerhossa sanomaan, että elämä on onnellista jos vain itse niin päättää. Kaikki omat ajatukset ja teot voivat olla sen oman onnellisuuden tiellä, eli oikeastaan onnen ja sinun välissä on vain yksi este – sinä itse.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s