S T O P

Olen aina tuntenut asioita paljon ja syvästi, mutta en silti sanoisi olevani niinkään stereotyyppisesti kaikista herkin tyyppi. Kun lapsena katsoin Leijonakuninkaan, en tirauttanut kyyneliä. Teini-iässä Jackin vajoaminen jäihin ei aiheuttanut minussa suurta surun tulvaa. Myöhemmällä iällä tosin molemmat elokuvat ovat saaneet minut itkemään valtoimenaan, mutta se ei nyt ole niinkään tärkeä seikka.

Joskus tunnen niin syvästi, että sydämeeni sattuu. En tiedä kuinka moni tunnistaa saman olon, kun tietää olevansa vaikka niin onnellinen, että äkkiä rintaan pistää ja hengittäminen tuntuu vähän vaikeammalta? Samalla tavalla jos on oikein surullinen, niin sydäntä puristaa ja ilma loppuu keuhkoista ja ne kyyneleet – niille ei tunnu olevan loppua.

Toisinaan turrutan itseäni. Kuka jaksaa tuntea kaikkea vahvasti koko ajan? Itse en ole niin vahva ihminen. Siksi joskus minun täytyy muistaa pysähtyä ja olla vain, katsella ikkunasta ulos ajattelematta mitään sen kummempaa. Olla vain, uppoutua siihen yhteen hetkeen, joka on käsillä, olla olematta ja olla samaan aikaan. Joskus saatan laittaa jonkun turhan sarjan pyörimään koneeltani ja tuijottaa sitä syksyisten iltojen pimetessä, vaikka oikeastaan en edes katso koko ohjelmaa. Myöhemmin en muista mitä siinä on tapahtunut, sillä tärkeintä on joskus saada keho ja mieli pysäytettyä.

Jossain vaiheessa unohdin tuon taidon, mutta nyt opettelen sitä uudelleen. Pysähtymistä. Olemista. Hetkestä nauttimista. Niin kliseistä kuin se onkin, niin se auttaa jaksamaan eteenpäin. Sydämen pistot ja hengen salpautumiset vievät niin paljon voimaa, ettei tällainen pieni tyttö muuten jaksa jatkaa matkaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s